Samassa paikassa, mistä sain lautasprojektin idean, tuli vastaan vallan rakastettava Campbell's-kuvioitu keittiöpyyhe, jota näin punaisiin retrohenkisiin keittiöasioihin viehtyneenä kovasti himoitsin. Vaan kun kauppa ei toimita tuotteita Suomeen, tämäkin täytyi tehdä itse. Ja samalla sai muuttaa ideaa sen verran, että usean pienen tölkin sijaan tein yhden suuren.

Maalasin kuvan valkoiseen pyyhkeeseen kangasväreillä, ensin suuret väripinnat sabluunoilla tuputellen, ja tarkemmat kohdat vapaalla kädellä siveltimellä. (Muokkasin siis netistä otetusta kuvasta photoshopilla version, jossa värialueet oli rajattu tasaisiksi, printtasin joka värille oman paperinsa jonka mukaan leikkasin sabluunan. Tuputin kuvion vielä seulan läpi kun sellainen sattuu löytymään, mutta onnistuu ilmankin. Jos joku innostuu kotonansa samanlaista askartelemaan, voin lähettää noita sabluunatiedostoja niin jää yksi tylsä vaihe hommasta pois.)
Tässä kuvassa puuttuu vielä pari yksityiskohtaa.

1088735.jpg

Valmiin pyyhkeen silitin ja käytin pesukoneessa. Ihan en ole vielä varma harmittaako se, että varsinkin punainen haalistui vähän pesussa. Jos harmittaa, niin voisihan siihen lisätä toisen kerroksen, joskin se vähän jäykistäisi kankaan pintaa, joka ei värin jälkeen muutenkaan ollut ehkä imukykyisin. Mutta luulempa ettei harmita, oikeestaan se retrotunnelma vaan korostuu.

1088738.jpg

Samalla idealla voisi tehdä patalapunkin jos jaksaisi. Tuolla nettikaupassa oli samaa kuvaa myös essun taskussa, johon se olisinkin helpompi toteuttaa, kun voisi printata silityskuvana. Pyyhkeeseen tai patalappuun sellainen muovipintainen silitysjuttu ei oikein toimi.