Toissapäivänä syntyi aiemmin mainitun Pirkka-kirjan ohjeella mustikka-banaanipiirakkaa.

342260.jpg

342261.jpg

Kämppiksen tuomio oli, että tämä oli parasta mitä oon ikinä leiponut. Jahas. Ja kukaan tämän talon asukeista ei liiemmin perusta uunissa käyneistä hedelmistä, ja kaikki eivät banaaneista noin muutenkaan, mutta todettakoot, että banskukammoistenkaan ei kannata jättää sitä tästä reeptistä pois. Se ei maistu banaanille, eikä näytä banaanille, mutta tuo sellasta kivan pehmeää makua.
Ja sit vaniljajäätelö tahi -kastike kuuluu piirakan kaveriksi hyvin oleellisesti.
Ja koska jokaisessa leivonnaisessa täytyy olla jotain vikaa, niin tässä se oli pohjan puuttuminen. Oli se siinä aluksi, mutta sitten se katosi jonnekin. Torttua lautasille nostellessa tuntui ettei koko piirakassa ole pohjaa lainkaan. Ens kerralla siis voisi uskaltaa tehä vähän paksumman.

Ja sitten reseptiin:

MUSTIKKA-BANAANIPAISTOS

400 g murotaikinaa
6-7 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
(1/4 tl jauhettua inkivääriä)
1 banaani

Voitele piirakkavuoka. Muotoile sulaneesta taikinasta kaksi pyöreää kakkua. Kauli kakut jauhotetulla pöydällä pyöreiksi piirakkavuoan kokoisiksi levyiksi.
Nosta toinen levyistä piirasvuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Pistele pohja ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Levitä mustikat pohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja perunajauho-inkivääriseos. Levitä viipaloidut banaanit mustikoiden päälle.
Nosta toinen taikinalevy kanneksi ja pistele pintaan muutama reikä. Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä noin 20-30 minuuttia eli kunnes pinta on saanut vähän väriä.