Yritin aiemmin korjata tästä merkinnästä vekkulia ajatusvirhettä, mutta vuodatus hukkas koko tekstin, ja samassa meni kommentitkin, ja lakkasi sitten koko vuodatus toimimasta Safari-selaimella. Ehdin kuitenkin lukea kommentit, ja voin tosiaan vilpittömästi suositella tämän kakun kokeilua niille, joita resepti rupesi kutkuttamaan.

1405664.jpg

75 g voita
15 digestivekeksiä
1 dl Amarettolikööriä
400 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
160 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele keskikokoisen voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna Amaretto ja liuota siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Kumoa täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
Koristeeksi laitoin keksimurskaa ja kuivattuja karpaloita, kun en muutakaan keksinyt.

Inspiraatio kakkuun tuli siis Pastanjauhantaa selaillessa, muokkailin vähän omaan makuuni ja tuli rehellisesti ihan älyttömän hyvää. Ja yllättävän kevyenkin oloista, pysty syömään aika isojakin siivuja.