Nimipäiväkakku Jukan äitille.

649481.jpg

Ohje Creme Bonjour -mainoskirjasesta:

POHJA:
100 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
0,75 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna

TÄYTE:
2 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua
2,5 dl vispikermaa
170 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

PÄÄLLE:
2 liivatelehteä
2 dl vahvaa mustaherukkamehua

KORISTELUUN:
valkoista suklaata

Sulata margariini ja jäähdytä. Sekoita pohjan kuivat ainekset. Lisää kananmuna ja sulatettu margariini. Vispaa seos tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Jäähdytä seos. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan jähtyneen kakkupohjan päälle. Peitä kakku tuorekelmulla ja hyydytä kylmässä neljä tuntia. Valmista pintakiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liota kuivaksi puristetut liivatteet pieneen määrään kuumaa mehua. Lisää loput mehusta. Jäähdytä. Kaada liemi hyytyneen kakun pintaan, vaimenna samalla mehuvirtaa lusikalla ettei hyytelökerros vaurioidu. Hyydytä kakkua vielä runsas tunti kylmässä. Irroita vuoasta ja koristele valkosuklaasta höylätyillä suikaleilla.