Eilen oli juustokakkupäivä.

350324.jpg

Reseptistä kiitämme Ritvaa, jonka joululahjaksi vastaanottamasta Helsingin Sanomien Ruokatorstai -kirjasta ryöstin reseptin, joka menee näin:

POHJA:
16 digestive-keksiä (tai piparia tai kaurakeksiä)
50 g voisulaa
1 rkl vettä

TÄYTE:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 keltuainen
1 dl hunajaa

KAVERIKSI:
½ litraa mansikoita tai
punaviinisiirappia

1. hiero keksit muruiksi kulhon pohjalla tai pussissa kaulimella. Lisää voisula ja lusikallinen vettä. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20 cm). Aseta vuoka pellille ja paista 200 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.
2. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, munat, keltuainen ja hunaja. Kaada seos murupohjalle, ja laske uunin lämpö 175 asteeseen.
3. Kypsennä kakkua 35-40 minuuttia. Jäähdytä vuoassa ja tarjoa kokonaisten mansikoiden tai mansikkasurvoksen kanssa.

Toi mansikkasurvos on hirvittävän oleellinen osa tätä reseptiä. Juustokakku yksinään maistuu jotenkin tylsälle, mutta mansikan kanssa toimii. Punaviinisiirappi on kans hyvä kaveri.
Mun vuoka oli vissiin vähän isohko, joten kakku on matala. Rohkeempi kaveri varmaan tekis reseptinkin tuplana.