Vahvasta blogilaiskuudesta huolimatta taidan kokeilla miten sitä jaksaisi tällasta ylläpitää. Eli tiedossa lähinnä hössötystä asioista joita yritän epätoivoisesti leipoa.

Aloitetaan vauhdikkaasti kämppiksen yo-juhliinsa tilaamista mansikka-kinuskikakuista joita askartelin yllättävän onnistuneesti kaksikin kappaletta.
295609.jpg

Jälkimmäisen kakun kanssa meinasi palaa hihat kun yö ei riittänytään hyydyttämään riittävästi ja valkosuklaat pursottui vähän just sinne minne ei pitänyt ja suklaapussin yläpää repeili jatkuvasti auki heitellen vaivihkaa isoja suklaaklönttejä kakun päälle aina kun silmä vältti.
Mut oli se ihan hyvää.

Reseptinkin jaksan tänään kirjottaa (koska erinäisten pyyntöjen takia joutuisin sen kirjottamaan joka tapauksessa...) Jos on valittavissa isompi tai pienempi irtopohjavuoka, niin tekisin isompaan, koska näistä kahdesta kakusta pienempään tehty ei kerinnyt kai yön aikana hyytyä kunnolla.
Mutta se resepti. Kas näin:

Mansikka-kinuskikakku

POHJA:
150 g Digestive-keksejä
1 pkt (56 g) Dajm-suklaata
75 g voita

TÄYTE:
1 prk (150 g) ranskankermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl mansikkasurvosta
1/2 dl kinuskikastiketta
1 dl ruokajugurttia
7 liivatelehteä
1/2dl mansikkamehua

KIILLE:
2 dl vahvaa mansikkamehua
3 liivatelehteä

PÄÄLLE:
valkosuklaata
nonparelleja

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Rouhi Dajm-suklaa hienoksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita keksi- ja Dajm-murut ja rasvasula keskenään. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna keksipohjan kovettua jääkaapissa sillä välin kun teet täytteen.
2. Vatkaa ranskankerma ja fariini- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita yhteen ranskankerma- ja kermavaahdot, mansikkasurvos, kinuskikastike ja ruokajugurtti.
3. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna mansikkamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja luota ne kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa ja lisää se sitten mansikkatäytteeseen.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 5-6 tuntia tai yön yli.
5. Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kattilassa 1/2 dl mansikkamehusta ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää loppu mehu ja kaadahyvin jäähtynyt mehu-liivateseos hyytyneen täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä pari tuntia ja koristele ennen tarjoilua.