3 dl vahvaa kahvia (2 mitallista per kuppi)
2 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
2,5 dl sokeria (kahvi vaatii vähän enempi sokeria)
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
13-14 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Täyte:
n. 100 g margariinia
hienoa sokeria
kanelia
päälle: raesokeria tai kahviin tehty sokerivesikuorrute
Sekoita kahvi maitoon. Jäähdytä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot hyvin taikinaan. Alustuksen loppuvaiheessa lisää sula rasva. Jätä kohoamaan. Taikina kohoaa ehkä vähän hitaammin kuin tavallinen pullataikina.
Leivo sitten korvapuusteiksi, tai laita pystyyn
muffinivuokaan.
Tein siis pitkoja kun ne alkuperäisessäkin linkissä näytti niin hienoilta. Ne siis tehtiin leikkaamalla korvapuustitankoon viillot lähes poikki asti, ja siitä syntyneet "korvat" sitten käänneltiin vuorotellen molemmille puolille ja tökittiin vähän pitkon näköiseksi. Annoin pitkoksi leipomisen jälkeen kohota vielä reilut puoli tuntia. Paistoin 175 asteessa... ööö... vartin tai 20 minuuttia, muistelisin.
Tuolla linkissä pitkon tekeminen on sitten havainnollistettu oikein kuvien kanssa, kiitos vaan.Mausta ainakin itse tykkäsin eikä tota tainnut kyllä tähteeksikään jäädä.
Kommentit